5 tips til at få en professionel hjemmeside

Ofte er din hjemmeside det første digitale indtryk dine kunder får med dit brand. Derfor er det naturligvis vigtigt, at sikre sig, at den oplevelse er så god som mulig. Det er vigtigt at komme ud med de rigtige budskaber og samtidig overbevise potentielle kunder og nuværende kunder om, at din forretning er professionel og seriøs.

De virksomheder, som altid er ét skridt foran konkurrenterne, er dem som hele tiden er ajour med deres hjemmeside og sørger for at holde den opdateret. Din hjemmeside bliver oftest besøgt med henblik på at finde oplysninger, så derfor er det vigtigt, at disse oplysninger formidles klart og tydeligt.

For at du bedre kan imødekomme dine kunder og potentielle kunder, har vi lavet dette indlæg med 5 tips til at få en professionel hjemmeside.

1. Responsivt hjemmesidedesign

Ifølge en artikel fra Search Engine Land udgør 57% af trafikken på internettet smartphones og tablets. Derfor bør man naturligvis imødekomme disse besøgende med et responsivt hjemmesidedesign. En responsiv hjemmeside er en hjemmeside, som kan tilpasse sig forskellige enheder og browsere.

Derudover følger søgemaskinen Google også med i om din hjemmeside er responsiv og det kan påvirke hvordan dine resultater i søgemaskinen kommer frem, hvis din hjemmeside ikke spiller på den front.

Responsivt hjemmeside design

2. Brugervenlig hjemmeside

Har du husket at tjekke din hjemmeside igennem for døde links? Og tager det 1000 år, hvis ikke mere, at indlæse din hjemmeside? Det er vigtigt at tjekke hjemmesiden igennem for fejl, men ikke mindst sørge for at der er et flow hele vejen igennem hjemmesiden. For hvis der opstår et problem undervejs, vil den besøgende med 99,99% sikkerhed ikke gøre dig opmærksom på det.

Sørg derfor for at hastighedsoptimere din hjemmeside. Google’s PageSpeed Insights er et fantastisk værktøj til at finde optimeringsmuligheder. Google’s værktøj kan med fordel benyttes i kombination med Pingdom Website Speed Test, som også er et godt værktøj. Til at finde døde links kan man med fordel benytte Google Search Console.

3. Lækkert indhold på hjemmesiden

For at skabe en god oplevelse på din hjemmeside, men ikke mindst fastholde dine besøgende, bør du have lækkert indhold på hjemmesiden. Med lækkert indhold på hjemmesiden, menes flotte billeder, grafiske elementer, korrekt og klar brug af farver. På den måde forvirrer du ikke dine besøgende, men tværtimod giver du en lyst til at blive hængende.

Det er værd at investere i eksempelvis en fotograf, som kommer ud og tager billeder, som kan benyttes på blandt andet hjemmesiden.

4. Benyt video på din hjemmeside

Mange af dem, som surfer på nettet er alt for dovne til at læse og for dem er det oftest nemmere at forholde sig til en video. Derfor er brug af videomateriale på din hjemmeside en god måde hvorpå man kan illustrere, men ikke mindst forklare. Nogen benytter animationsvideoer, hvorimod andre får besøg af et kamerahold.

Et lille trick er, at få lagt disse videoer ud på YouTube, da de dermed også bliver eksponeret den vej igennem. Det giver dels en SEO mæssig fordel, men også mulighed for at nå ud til flere.

5. Gør det let at navigere din hjemmeside

Forestil dig, at du kører på en motorvej, hvor du ikke kender vejen til det sted du skal hen. Uden GPS eller anden mulighed for at navigere frem. Det bliver nemt en udfordring. Normalt vil man følge skiltene, men hvis disse skilte ikke virker efter hensigten og faktisk sender dig det forkerte sted hen, får du garanteret hurtigt lyst til at vende om.

Det samme gør dem, som besøger din hjemmeside. De vender til gengæld bare om, hurtigere end man skulle tro. Derfor er det vigtigt at din hjemmeside er let at navigere rundt i. Menuen skal være inddelt, så det giver mening. Benyt links i tekster, hvor det giver mening og sørg for at have knapper, som giver dine besøgende mulighed for at komme rundt på din hjemmeside. Vigtigst af alt, at de kommer det rigtige sted hen.

De fem gyldne råd til en bedre hjemmeside

Der er naturligvis også mange andre steps, som skal opfyldes for at få et optimalt udbytte af sin hjemmeside. Derfor opfordrer vi til, at man allierer sig med nogen, som ved hvad de taler om og har den fornødne erfaring inden for området. Hos ON!AD arbejder vi dagligt med disse udfordringer og vi ved hvad det kræver. Ikke mindst kræver det tid at lave en professionel hjemmeside, så hvis man samtidig har andre ting man arbejder med dagligt, kan det blive uoverskueligt.

Vi hjælper gerne dig med din hjemmeside. Kontakt os hellere end gerne, hvis du vil blive klogere hvad vi kan hjælpe dig med.

Kontakt