Opgaven

Når hjertet bestemmer


Hvordan formidler og viderefortæller man grafisk og designmæssigt ultimativ, skøn hygge i forening med rosenrød, naturidyl? Det var et spørgsmål, vi stillede os selv, efter vores første møde med Mette, som er indehaver af Havely – en brugskunst- og blomsterbutik i Følle på Djursland.
Mette kom til os med et ønske om et komplet redesign af butikkens identitet, herunder; logo, markedsføringsmateriale og skiltning, der stemnings- og udtryksmæssigt gik perfekt hånd i hånd med butikkens hyggelige og naturskønne rammer.

Design af nyt logo til Havely - gif
Mønster design - illustration
Løsningen

Autentisk blomsterunivers


Første skridt på vejen var selvfølgelig et besøg i butikken, som emmer af hygge og sjæl. Lokalerne fremstår ekstrem autentiske, med deres placering i baghusets gamle snedkeri, beliggende på en tidligere æbleplantage. Buketter, planter, brugskunst, loppefund og lokalt kunsthåndværk i skøn, afstemt forening. Alt sammen i rå, men dekorative og karakterfulde omgivelser.

Med vores design for Havely har vi ønsket at skabe et fint og naturligt univers – med plads til en personlig, individuel oplevelse. Vores udgangspunkt for den nye grafisk identitet har været i planterne og blomsterne, som er butikkens hjerte og hovedvare. Vi har haft fokus på at bibeholde finesse og femininitet, som står i kontrast til den rå natur, i de følgende grafiske opgaveløsninger: Logodesign, visitkort, postkort, klistermærker, skiltning og en unik illustrativ mønsterrapport til design af bl.a. gavepapir.

Tæt samarbejde

Småt og lokalt


Mette er selv uddannet tekstildesigner og har været personligt engageret i projektet. Vi har derfor ønsket at inkludere hendes baggrund i processen og taget højde for at farver, mønstre og materialer samt taktilitet var i fokus. Dette er blandt andet en af årsagerne til, at vi har valgt papirtyper baseret på frugt og grønt i stedet for træfibre. Derudover trykker vi for hende inhouse og sikrer butikken både kvalitet og leveringssikkerhed.

Havely står vores hjerte specielt nær, da butikken og casen er et soleklart eksempel på, hvordan ’små’ opgaver og lokale kunder kan være mindst lige så berigende og tilfredsstillende at håndtere som ’de større fisk’.

Indpakning i specialdesignet gavepapir